Våren 2006 ringte jeg 4 Mesterhus medlemmer på østlandet med følgende introsenting: 'Hei, jeg skal bygge en enebolig og vurderer å bruke dere'. En av deres medlemmer tok ikke telefonen, en virket middels interessert, Håndverksbygg A/S var svært imøtekommende, tok seg god tid og kom med faglig forklarende innspill. En telefonsamtale skilte seg imidlertid ut:

Referanse byggeprosjekt Follo

(Bakrunnsstøy, bygningssag og spikerpistol)

'Hei det er`n Vidar'

'Hei! Jeg skal bygge en enebolig og vurderer å bruke dere. Er du opptatt?'

'Nei da, jeg står midt i produksjonen, men det går bra, to sekunder så setter jeg meg i bilen.'

En halv time senere hadde jeg så godt som bestemt meg for hvem som skulle bygge huset vårt. (Litt hjulpet av personlig anbefaling.) Maken til imøtekommenhet, saklighet, faglighet og ærlig argumentasjon tror jeg man skal lete lenge etter i byggebransjen. Dette lovet bra!

......'

Fire møter og en kontrakt senere + et års ventetid for å få akkurat dette firmaet til å bygge huset vårt, kjørte jeg inn på byggeplassen som skulle bli hjemmet vårt for første gang. Mitt første møte med snekkerne Staffan og John Arne. Glimrende førsteinntrykk, høflige, saklige, smilende, nyvasket bil, nøyaktighet og orden hersket på byggeplassen. Jeg husker inntrykkene. Dette måtte bli bra.

Naboene komenterte stadig. 'Fy f.. de gutta jobber. Henger i veggen fem over sju og de tar seg ikke mange pauser utenom lunchen. Det er vel kanskje de eneste håndverkerne som etterlever 30 min lunchpause også'.

Før og underveis i byggeprosessen hadde vi en rekke meninger om hvordan ting skulle gjøres og hvordan det skulle bli til slutt. Vi gjorde flere endringer underveis. Aldri, ALDRI var det noe problem. Enten ønskene ble lagt frem for Vidar eller direkte for snekkerne. Det eneste som virket å være i deres munn var: 'Det fikser vi, det er ikke noe problem'. De gangene vi hadde idèer som ikke var håndverksfaglig gjennomtenkt fikk vi klar beskjed om det, men også et forslag om hvordan det kunne løses på kjøpet.

Underveis i byggeprosessen hadde vi ikke en eneste bekymring over utførelse, faglig kvalitet, tidsfrister eller om de nå husket hvordan det var vi ville ha det. Dette fortalte vi selvsagt med stor innlevelse til minst 200 bekjente, noe som vi vet resulterte i flere henvendelser til Akro A/S og andre Mesterhus firmaer.

Da AKRO`s flislegger, Hans Petter ringte og spurte om det var ok at kappet inn mot veggen i dusjnisja var 2 cm annerledes enn i resten av rommet (fordi det ikke lot seg matematisk løse på noen annen måte) skjønte vi at også innenfor flis og murerfaget var det kvalitet, interesse og kompetanse i firmaet.

Malernes første kommentar da de kom innenfor døra til ferdig gipset hus husker jeg godt. 'Endelig, nå ble jeg i godt hummør for føste gang på et år. Her er det ikke no`polakk-gipsing nei - he, he'.

Gjennom hele byggeprosessen har vi gang på gang blitt gledet av guttas enorme inøtekommenhet, et ugjenkallelig fokus på at kunden skal bli fornøyd, en tilgjengelighet på telefonen som 112 sentralen kan misunne og en kvalitet på arbeidet som er en Mester verdig.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sagt følgende: 'Vi kunne gått på et nytt husbyggeprosjekt dagen etter at vi var ferdig med det første vi. Det har ikke vært en eneste bekymring underveis! (Og det er IKKE fordi vi ikke bryr oss, ikke kjenner noe til byggefaget eller ikke vet hvordan vi vil ha det. Trust me!)

Det er med den største takknemlighet vi ber deg om å formidle innholdet i denne tilbakemelding til AKRO A/S v Vidar Krogsæter i en passende anledning. Det er uvist for oss om deres kjede årlig kårer 'Årets Mesterbygger' eller tilsvarende blandt deres medlemmer. Dersom dere ikke har en slik kåring bør det bli kjedens første i 2008!

Med over nevnte begrunnelse ønsker vi ønsker herved å nominere Akro A/S til ÅRETS MESTERBYGGER 2008!

Resultatet kan sees på vedlagte fil.


Hjertlig takk.

MVH

Familien Swahn

(PS: Tilbakemeldingene må gjerne brukes i markedsføringsøyemed.)

Medlem av Mesterhus

Kontakt oss:

AKRO  AS
Tiurveien 33
1914 Ytre Enebakk
+47 4000 7011
post@akro.no
+47 64 92 49 55
Byggmester i Follo med sentral godkjenning
Entreprenør i Follo - medlem av Norges byggmesterforbund